Saturday, August 20, 2011

Resepi Acar Timun Masak Berlada oleh Norsaleha Mohd Salleh

Resepi acar timun masak berlada
Biasanya saya masak ni utk pecah liur org2 yg malas bersahur.. Rasanya masam2 manis+ pedas sikit

Bwg merah+ bwg putih Bawang merah d bwg putih ditumis dengan cili kering @ cili boh

Dah naik bau, masukkan air utk dibuat kuah, kmdn masukkan cuka 3 @ 4 sudu, masukkan garam, gula 3 sudu, bawang yg dipotong besar2, cili hidup yg dipotong besar, timun batang yg dipotong sepanjg 3 jari, dibelah 6, kalu suka boleh masukkan carrot sikit utk nampak cantik, masak sehingga timun agak masak ( jgn sampai lembut sangat) biar rasanya ranggup, kmd hidang,, makan dgn ayam goreng @ daging goreng @ ikan goreng berlada... Cubalah... 

No comments:

Post a Comment